Nota de premsa sobre el Foro vacacional del 20 de setembre.

Vos reenviam la nota de premsa que s’ha enviat avui des del moviment veïnal “Ciutat per a qui l’habita” amb la convocatòria de concentració demà a Alcúdia a les portes del Foro Vacacional.

Nota de Premsa

 

El moviment veïnal “Ciutat per a qui l’habita, no per a qui la visita” anima a la gent a concentrar-se davant les portes del Foro Vacacional.

Sol·licitam que el Govern i el Consell no assisteixin a actes on es recomana botar-se la llei.

“Ciutat per a qui l’habita” també ha convidat als col·lectius adherits a   la Manifestació #FinsAquíHemArribat a participar de la concentració.  La concentració tindrà lloc el dimecres 20 de setembre de 2017, a les 16:00h a les portes de l’Auditori d’Alcúdia.

Foro vacacional celebra la seva quarta edició el dimecres 20 de setembre de 16:30 a 20:30, a l’Auditori d’Alcúdia. En un podcast publicat recentment a la seva pàgina Web, tres membres del Foro Vacional, entre ells Juan Estarellas (expresident d’APTUR Balears) expliquen obertament com llogar un pis o apartament de forma il·legal a les Illes i les possibles maneres d’evitar els requisits que estableix la nova Llei Turística.

Podeu escoltar el podcast a l’enllaç: http://forovacacional.es/comoalquilarunpisoaturistasenbaleareshoy/ 

Des del moviment “Ciutat per a qui l’habita, no per a qui la   visita” volem recordar als participants del Foro Vacacional que no totes vivim del turisme i que com a conseqüència del lloguer turístic s’ha accentuat el problema de la massificació. Els inconvenients derivats de la saturació turística estan creant problemes d’ocupació de l’espai públic, de mobilitat, de depuració d’aigües, de gestió dels residus, de contaminació, de convivència veïnal i de transformació de                       les nostres ciutats i pobles. Però principalment el lloguer turístic ha provocat una manca d’oferta de places de lloguer residencial i un increment dels preus dels lloguers que s’està traduint en un desplaçament dels residents i està accentuant la pobresa condicionada per l’accés a l’habitatge.

Amb la seva actitud Foro Vacacional està fomentat un model de creixement turístic que beneficia grans grups econòmics mentre precaritza la vida de la població i les treballadores.

A més, volem mostrar el nostre rebuig a les multinacionals que seran presents a Foro Vacacional (com per exemple Airbnb i Booking) que a dia d’avui no respecten  la legalitat en matèria turística de les Illes Balears   i continuen publicitant als seus portals centenars d’habitatges turístiques sense llicència. ‘”Ciutat per a qui l’Habita” volem convidar als participants del Foro Vacacional a reflexionar sobre la importància de prioritzar el dret a l’habitatge, digne i a un preu assequible, sobre la seva mercantilització que acabat servint únicament a visitants i consumidors amb gran poder adquisitiu, mentre els habitants locals són expulsats del seu lloc de residència.

Per a més informació podeu contactar amb les veïnes de “Ciutat per a que l’habita” al correu ciutatperaquihabita@gmail.com.

Ciutat per a qui l’habita, no per a qui la visita” és un moviment veïnal de Palma que ens trobem per donar resposta a la transformació social i la mercantilització de Ciutat amb els objectius de: i) crear una xarxa de suport mutu entre els diferents barris, col·lectius i entitats de Palma per respondre de forma comuna a la transformació de Ciutat; ii) denunciar el procés gentrificador i turistitzador que vivim als nostres barris perquè posa la ciutat al mapa global tot acabant amb les formes de vida local; iii) fer propostes per mantenir i recuperar espais de vida i convivència als barris.

Facebook: https://www.facebook.com/ciutatperaquilhabita 

Twitter: https://twitter.com/CiutatHabita